استان قزوین در نصب کنتورهای هوشمند چاهها پیشرو است
- شناسه خبر: 2574
- تاریخ و زمان ارسال: 19 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ایرنا، یدا… ملکی در جلسه شورای منابع آب استان قزوین، افزود: پنج هزار و 700 حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که امسال در نظر داریم نصب کنتورهای هوشمند را به پایان برسانیم و تا آخر سال چاه بدون کنتور نداشته باشیم.
وی گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها پروژه خوبی بوده و استان قزوین در این خصوص در سطح کشور پیشرو است و برای نصب باقی مانده کنتورها به همکاری سایر دستگاهها از جمله نیروی انتظامی نیاز داریم.
ملکی افزود: تا پایان سال تلاش میکنیم تمامی چاههای باقی مانده را به کنتور هوشمند مجهز کنیم چون یکی از بهترین راههای نظارت بر میزان مصرف منابع آبی در دشت قزوین نصب کنتور است.
وی در خصوص انسداد چاههای غیرمجاز، گفت: براساس برنامههای سازگاری با کمآبی مکلف شدیم چاههای فرم یک و پنج را تعیین تکلیف کنیم که از هزار و 188 حلقه چاه فرم یک در استان، حدود 766 حلقه در کمیسیون منابع آب استان مطرح شده، 100 حلقه پر شده، حدود 330 مورد پیش مجوز صادر گردیده، برای 136 مورد پروانه بهرهبرداری صادر شده و 22 حلقه چاه باقی مانده است.
ملکی افزود: هزار و 704 حلقه چاه غیرمجاز فرم پنج در استان وجود داشت که از این تعداد 945 حلقه پر شده، 65 حلقه تبدیل به فرم یک گردیده، بیش از هزار حلقه در کمیسیون مطرح شده و 63 حلقه چاه مسلوب المنفعه نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: پر کردن چاههای غیرمجاز را از سال 98 شروع کردهایم و امسال 73 حلقه چاه پر شده است و امیدواریم با هماهنگی نیروی انتظامی در سطح استان همه چاههای غیرمجاز را پر کنیم.
وی گفت: یکی از مشکلات ما در این زمینه دستگاههای حفاری غیرمجاز است که درروزهای اخیر سه دستگاه را توقیف کردهایم که از استان همدان وارد قزوین شده است.
ملکی با اشاره به خلاصه منابع و مصارف آب استان قزوین، گفت: حدود یک میلیارد و 983 میلیون مترمکعب آب در استان مصرف می شود که حدود یک میلیارد و 460 میلیون آن، آبهای زیرزمینی بوده و 274 میلیون مترمکعب از آب سد طالقان و حدود 244 میلیون مترمکعب هم از آبهای سطحی ازجمله رودخانهها تامین میشود.
وی اضافه کرد: از این رقم، یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب آب در حوزه کشاورزی مصرف شده و مابقی در حوزه شرب استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در دهه 80، سالانه در دشت قزوین 680 میلیون مترمکعب اضافه برداشت وجود داشت که ما مکلف به برنامهریزی برای آن بودیم.
وی گفت: با اقدامات صورت گرفته از قبیل پلمب چاههای غیرمجاز، اضافه برداشت دشت قزوین به حدود 500 میلیون مترمکعب رسید و برنامه کمآبی استان در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به تصویب رسید.
این مسئول افزود: میزان افت منابع آبی استان از سال 93 سالانه حدود 70 سانت تا 5/1 سانت بوده است ولی در سال 97 و 98 با اقدامات صورت گرفته تقریبا روند افت منابع آبی استان صفر شد.
ملکی افزود: سال 99 میزان افت منابع آبی دشت قزوین را تثبیت کردیم ولی متاسفانه در 2 سال اخیر روند افت بیشتر شده و به 7/1 دهم رسیده است.
وی در خصوص تشکیل بازار آب در استان، گفت: با ایجاد رصدخانه و نصب کنتورهای هوشمند بر چاهها بستر برای استقرار بازار آب آماده است.
ملکی افزود: با فراهم کردن زمینهها تمامی چاهها به کنتور و به رصدخانه مرتبط میشوند که با اجرای این طرح، استان قزوین به پایلوت و الگویی برای سایر استانها تبدیل شده است.