استان قزوین از کمبود پزشک و متخصصان سلامت رنج میبرد
- شناسه خبر: 14418
- تاریخ و زمان ارسال: 22 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی در نشست تخصصی با دانشجویان علوم پزشکی قزوین، در مورد میزان نیاز کشور به پزشک ،گفت: مطالبهگری دانشگاه نماد زنده بودن جامعه و حرکت کشور به سمت پیشرفت است، طبق استاندارد جهانی در دنیا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر باید ۲۵۰ تا ۳۵۰ پزشک وجود داشته باشد و یا به ازای هر ۱۰ هزار نفر باید ۲۵ الی ۳۵ هزار پزشک وجود داشته باشد اما این آمار و ارقام در کشور ما 9/5 درصد به ازای هر ده هزار نفر است، البته در گزارش کمیسیون اصل نود مجلس ۵۴ پزشک به ازای هر صد هزار نفر در کشور را داریم یعنی رقمی برابر با یک ششم استاندارد جهانی است، باید بپذیریم امروز کمبود پزشک داریم در آن شکی نیست.
ایران به جهت رتبهبندی آمار جهانی با کمبود پزشک مواجه است
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رتبهبندی ایران در حوزه پزشکی، افزود: ایران به جهت رتبهبندی آمار جهانی با کمبود پزشک مواجه است، متاسفانه این کمبود سابقه تاریخی دارد و باید از ۱ الی ۲ دهه قبل برای موضوع کمبود پزشک فکری اساسی میشد که مورد توجه قرار نگرفت و اشتباهات حکمرانی سلامت در حوزه استراتژی تربیت نیروی متخصص صورت گرفته که مجلس یازدهم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر ارگانهای تصمیمگیر را مجبور به ورود به این مساله کرد تا به صورت ویژه این معضل را حل نمایند.
وی در ادامه یادآور شد: عدم توازن وجود پزشک در شهرهای کوچک و مناطق محروم مشهود است؛ به فرض مثال استان قزوین با وجود ۹۰۰ روستا از کمبود پزشک و متخصصان سلامت رنج میبرد. عدالت در حوزه سلامت از موضوعات اساسی جمهوری اسلامی ایران است که باید در تمام شهرهای کشور به یک میزان نمود داشته باشد. یک الگوی موفق ایرانی در نظام سلامت جهانی بحث شبکه بهداشتی درمانی روستایی با وجود بهورز است. با یک جستجوی کوچک در مورد لغت «بهورز» به ماهیت آن در کشور پی میبریم؛ به گونهای که با یک ابتکار عمل طراحی شده در شبکه سلامت کشور مواجه هستیم که به عنوان شبکه بهورزی به نوعی کمک به جامعه پزشکی در کشور محسوب میشود و این الگویی برای سایر کشورهای دنیا نیز شد.
محمدبیگی با تاکید بر اینکه کمبود پزشک در کشور به واسطه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس، شورای آموزش عالی و کمیسیون اصل نود موضوع کمبود پزشک در کشور را بررسی کردند، البته کمیسیون بهداشت هم به اندازه خود به موضوع ورود داشته است. بیشترین مسائل این حوزه در کمیسیون اصل نود مورد بررسی قرار گرفته است.
متولیان امر با ارائه طرحهایی به دنبال افزایش حضور پزشکان در مناطق محروم
رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی یکی از موضوعات را عدم توازن پزشک در مناطق محروم دانست و اظهار داشت: متولیان امر با ارائه طرحها و پیشنهادهایی به دنبال افزایش حضور پزشکان در مناطق محروم بودند، تا جایی که در یک دهه مجبور به پذیرش ۳ برابر ظرفیت پزشک در کشور شدند که این مساله رنجی برای جامعه پزشکی محسوب میشود، بنده به همراه آقای اسحاقی نماینده مردم قائنات به جزئیات اصلاحیه عدالت آموزشی ورود کرده تا بتوانیم مانع از ارائه ۳ برابر خدمات به مناطق محروم شویم.
ما موافق کمبود پزشک و جبران آن هستیم
وی در ادامه با تاکید به کمبود پزشک در کشور، یادآور شد: ما موافق کمبود پزشک و جبران آن هستیم اما این موضوعات به الزاماتی از قبیل سرپناه گرفته تا مسکن و خدمات آموزشی نیاز دارد، که تمام شهرها و استانهای کشور این مسئله را مدنظر قرار داده اند، به جرأت میتوانم اعتراف کنم که امروز استان قزوین به پایتخت اقدامات عمرانی سلامت کشور تبدیل شده است و در حال حاضر ۷ عدد پروژه بزرگ در حوزه سلامت در طرح الحاقی بیمارستان شهدای آبیک، ۷۰۰ تختخوابی قزوین، بوئینزهرا، الحاقی بیمارستان قدس، الحاقی شهیدرجایی و… داریم.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته هزینه تخت درمانی در کشور دو برابر خواهد شد. در حال حاضر فقط حدود ۳ میلیارد تومان هزینه پروژههای سلامت محور در کشور شده است که هزینه ۳ هزار میلیارد تومان به تنهایی برابری میکند.
رئیس کمیته سلامت بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه حدود ۴ میلیارد تومان هزینه ایجاد هر تخت در نظام سیستم دولتی کشور است، یادآور شد: طبق پیش بینیهای صورت گرفته هزینه تخت درمانی در کشور دو برابر خواهد شد در حال حاضر فقط حدود ۳ میلیارد تومان هزینه پروژههای سلامت محور در کشور شده است که هزینه ۳ هزار میلیارد تومان به تنهایی برابری میکند با کل اعتبارات بودجهای استان قزوین که این مساله در طول تاریخ استان قزوین بی سابقه بوده است.
وی در ادامه با اشاره به احداث بیمارستانهای مختلف در قزوین و سایر استانهای کشور، گفت: طی جلساتی که با وزیر بهداشت و معاونانشان داشتیم مباحث استان قزوین به صورت ویژه مورد بررسی قرار گرفت، این مسئله نشاندهنده آن است که ارتباط کمیسیونی میتواند نتایج مثبتی داشته باشد./ب