استاندار، مردمدار وتوسعه گرا باشد
- شناسه خبر: 43822
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
گزارش ـ مریم بهبهانیفر: تغییر مدیران فرآیندی مهم در هر نظام مردمسالار است؛ وقتی انتخاباتی روی میدهد و دولتی با تفکر جدید دیگری روی کار میآید اولین انتظار حامیان آن جریان، استفاده از مدیرانی همسو با جریان حاکم است که در تحقق وعدههای انتخاباتی داده شده به مردم دولت را همراهی کنند.
در حال حاضر که با شهادت آیتا… ر ئیسی، دولت چهاردهم با نگرش سیاسی متفاوت از دولت گذشته سکاندار قوه مجریه کشور شده است؛ فعالان سیاسی و اعضای ستاد رئیسجمهور جدید چشم انتظار تغییر مدیران هستند؛ فرآیندی که از نگاه برخی فعالان سیاسی استان به طول انجامیده است و موجب ایجاد رکود در روند اجرایی استان شده است.
در پی این موضوع و از آنجایی که فعالان سیاسی استان منتظر تغییر هرچه سریعتر استاندار هستند دیدگاه و مطالبات «حجتالاسلام علی عمرانرضایی عضو شورای سیاستگذاری دکتر پزشکیان در قزوین، مهدی سلطانیه از مدیران بخش خصوصی و حامیان دکتر پزشکیان، حجتالاسلام خطیب امامقلی، مسئول کمیته فرهنگیان امید ستاد پزشکیان در استان قزوین، مجتبی دستغیب رئیس ستاد پزشکیان در شهرستان آبیک» را در زمینه شاخصهای لازم برای مدیریت ارشد استان را بررسی کردیم؛ آنچه در ادامه میخوانید نگاه این چهرههای سیاسی درباره ویژگیهای استاندار آتی است.
استاندار آتی ناترازی بودجه را ساماندهی کند
به گفته «حجتالاسلام علی عمرانرضایی» عضو شورای سیاستگذاری دکتر پزشکیان در قزوین، استاندار باید کفایت لازم را برای پذیرش این مسئولیت داشته باشد. اگر این کفایت و تجربه در فرد بومی باشد پس بهتر است چهره بومی در اولویت قرار گیرد.
عضو شورای سیاستگذاری و مسئول کمیته روحانیون ستاد دکتر پزشکیان در قزوین درباره ویژگیهای شاخص یک استاندار در گفتوگو با خبرنگار ولایت اظهار میکند: استاندار میبایست دارای دانش لازم، شناخت کافی و تجربه لازم بوده و هم متعهد به دولت برآمده از رای ملت باشد.
حجتالاسلام عمران رضایی با اشاره به مهمترین چالشهای استان که انتظار میرود در اولویت برنامههای استاندار آینده قرار گیرد؛ تصریح میکند: استان قزوین به دلیل وجود منابع زیاد و مالیات دریافتی که از آن به خزانه واریز میشود در دریافت اعتبارات در ردههای آخر استانها میباشد و از آنجایی که یک استان نسبتا تازه تاسیس هست و برای توسعه و ارتقاء نیازمند توجه میباشد، استانداری که روی کار میآید باید بتواند این ناترازی را سامان دهد.
او با بیان اینکه یکی دیگر از چالشهای استان موضوع آب کشاورزی و شرب است؛ توضیح میدهد: اشتغال و ازدواج جوانان و توجه به محصولات استراتژیک کشاورزی، همچنین ارتقاء برخی از مناطق به دلیل وجود ظرفیتهای فراوان در آنها از دیگر دغدغههای مهم استان به شمار میروند که انتظار میرود استاندار آینده به رفع این مشکلات اهتمام جدی داشته باشد. البته در کنار رفع این چالشها لازم و ضروری است که استاندار آتی برای ایجاد امید که در جامعه امروزی امری برنامههایی داشته باشد.
بومی بودن مسئول ارشد، مزیت مهمی است
این فعال سیاسی و اجتماعی درباره انتصاب استاندار بومی یا غیربومی عنوان میکند: استاندار باید کفایت لازم را برای پذیرش این مسئولیت داشته باشد؛ اگر این کفایت و تجربه در فرد بومی باشد پس بهتر است چهره بومی در اولویت قرار گیرد؛ اگر هم فرد توانمند غیربومی بود که از کارآمدی برخوردار باشد و بتواند استان را اداره کند میتواند استاندار باشد؛ البته بومی بودن مسئول ارشد یک مزیت است؛ چرا که فرد بومی شناخت مناسبی از استان، منابع انسانی و سایر ظرفیتهای آن دارد.
حجتالاسلام عمران رضایی درباره انتصاب بانوان در جایگاههای مدیریتی تشریح میکند: در انتصابات معیار اصلی توانمندی افراد میباشد؛ اگر این توانمندی در هر زن یا مردی وجود داشته باشد میتواند استاندار شود؛ همچنین باید اذعان کنم در جامعه امروز ما زنان تحصیلکرده، با تجربه و توانمند بسیاری وجود دارند که میتوانند استاندار، وزیر یا رئیس دولت باشند.
او درباره انتخاب مدیران تنها با نگاه سیاسی بیان میکند: انتخاب مدیران تنها با دیدگاه سیاسی ممکن است درست نباشد؛ اما فردی هم که به برنامههای دولت اعتقاد نداشته باشد نمیتواند به پیشرفت کارها کمک کند، از این رو نمیتواند انتخاب درستی باشد؛ هرچند گاهی یک مدیر هیچ اعتقادی به دولت ندارد؛ اما اصرار به ماندن در آن جایگاه میکند.
این چهره دینی درباره حفظ وفاق ملی و توجه به اصل وحدت در انتصابات آینده بیان میکند: وفاق بسیار خوب و لازم هست؛ اما باید شرایط آن فراهم باشد یعنی سایر دستگاههای حاکمیتی باید این تفکر را قبول داشته باشند و نه به خاطر سهم خواهی بپذیرند.
حجتالاسلام عمران رضایی ادامه داد: ما شاهد بودیم در دولت گذشته، در زمان انتخابات، افرادی تمام همت خود را به کار گرفتند تا دکتر پزشکیان به عنوان رئیسجمهور انتخاب نشود؛ یکی از این افراد هم به صراحت اعلام کرد که «نمیگذاریم شما رئیسجمهور شوید». اینک اینها نمیتوانند در زیر چتر وفاق جمع شوند زیرا فردی که اعلام وفاق کرده است را قبول ندارند.
مدیران دولت چهاردهم باید از افرادی انتخاب شوند که عصاره رای مردم باشند
او با تاکید براینکه استاندار و مدیران دولت چهاردهم باید از افرادی انتخاب شوند که عصاره رای مردم باشند زیرا مردم به چنین تفکری رای دادند؛ ابراز میکند: مخالفان نمیتوانند با انگ زدن به افراد دلسوز، متخصص، کاربلد و اهل تجربه آنها را در کمک به دولت پزشکیان محرومکنند؛ دکتر پزشکیان نیز باید این حقیقت را بپذیرد که یاران دوران سخت در سختیها او را کمک خواهند کرد نه افرادی که اعتقادی به او ندارند و بنابراین این افراد در صورت برخورداری از جایگاه مدیریتی به او آسیب خواهند زد.
عضو شورای سیاستگذاری و مسئول کمیته روحانیون ستاد دکتر پزشکیان در قزوین همچنین یادآور میشود: امیدوارم در استان قزوین یک استاندار همفکر با دولت که که اعتقاد راسخ به دکتر پزشکیان داشته باشد روی کار بیاید و مدیران دیگر نیز با رویکرد همراهی با دولت چهاردهم انتخاب شوند تا از این انتخابها ثمرههای شیرینی برای مردم باقی بماند.
استاندار جناحی و وابسته به یک جریان سیاسی خاص نباشد
«مهدی سلطانیه» از مدیران بخش خصوصی و حامیان دکتر پزشکیان نیز در گفتوگو با خبرنگار ولایت درباره شاخصهای حایز اهمیت در انتخاب استاندار اظهار میکند: در شرایط فعلی شاخص اصلی استاندار باید در اولویت قرار دادن حوزههای اجتماعی و اقتصادی باشد و در زمینه اقتصادی و توسعه دارای دانش و تخصص باشد؛ استاندار باید در برقراری و ایجاد هماهنگی سایر بخشها و دستگاههای دولتی و غیردولتی توانمند باشد؛ جناحی و وابسته به یک جریان سیاسی خاص نباشد که موجب مخالفت و اصطکاک در جریان دیگر شود.
او تصریح میکند: عدم همکاری و اختلافافکنیها موجب فرار سرمایههای اجتماعی و اقتصادی از استان میشود همچنان که در این سالها شاهد آن بودهایم. در واقع استاندار باید روحیه تعاملی جدی داشته باشد و به جای توجه به مسایل سیاسی و جناحی، اهداف توسعه استان و کشور را با جدیت دنبال کند و در یک کلام دارای شخصیتی توسعهگرا باشد.
این مدیر بخشی خصوصی تصریح میکند: من اعتقاد دارم قزوین نباید پیشاهنگ موضوع امتحان نشده یا آزمون و خطا قرار گیرد؛ متاسفانه از قزوین به عنوان استانی برای آزمون و خطا استفاده شده است و دولتهای گذشته این استان را در اولویتهای آخر قرار دادهاند. گواه این ادعا نیز تعیین استاندارانی بوده است که یا در آستانه بازنشستگی بودهاند و انگیزه زیادی برای ادامه کار نداشتهاند و یا اولین تجربه استاندار بودنشان را در قزوین به دست آوردهاند.
این حامی دولت چهاردم با انتقاد به اینکه قزوینیها نسبت به استان خود بیتوجه بودهاند و یا نگاه بالا و ملی دارند؛ بیان میکند: قزوین استان جوان و تازه تاسیس است و در عین حال به دلیل شاخصهای توسعهای چون: صنعتی، گردشگری و کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ اما بیتوجهی نسبت به انتخاب مدیر ارشد متخصص و کارآمد همیشه ما را از استفاده از ظرفیتهای فراوان این استان و توسعه متوازن و متناسب با سایر استانها باز داشته است. به همین منظور انتظار میرود بزرگان قزوینی و صاحب نفوذ و دارای جایگاه ملی در کشور، بیشتر و سریعتر با هدف توسعه استان به تفاهم رسیده و درخواست کنند که استانداری شایسته برای قزوین روی کار بیاید.
استاندار توسعه گرا باشد
سلطانیه بیان میکند: در انتخاب استاندار به جای اینکه از منظر امنیتی و نظامی به آن توجه شود باید حوزه اقتصادی و اجتماعی با نگاهی توسعهای مورد توجه قرار گیرد؛ در شرایط فعلی جامعه، اگر مشکلات اقتصادی برطرف نشوند امنیت برقرار نمیشود بنابراین من معتقد هستم امروز استاندار به جای نگاه سیاسی و امنیتی باید نگرش توسعهای، اقتصادی و اجتماعی داشته باشد.
او درباره انتخاب استاندار از میان چهرههای بومی تشریح میکند: استاندار بومی دارای مزیتهای فراوانی است و معتقد هستم مدیر بومی شناخت بهتری نسبت به استان و روابط بین گروههای مختلف دارد؛ فرد غیر بومی در یکسال اول پذیرش مسئولیت باید به مطالعه درباره ویژگیها، موقعیت جغرافیایی، ظرفیتهای موجود در آن و سرمایههای اجتماعی بپردازد و در یک بازه دو، سه و چهارساله دوران خدمت او به پایان میرسد. بنابراین در اولویت اول استاندار باید بومی باشد و یا اینکه از تجربه و شناخت بالایی نسبت به استان برخوردار باشد تا بتواند بدون اتلاف وقت و منابع موجبات توسعه و رشد استان را رقم بزند؛ متاسفانه شاهد بودیم ظرف دو دوره گذشته در پی بیتجربه بودن استانداران آسیبهای زیادی به استان وارد شد.
این چهره سیاسی مستقل درباره استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاههای مدیریتی استان تبیین میکند: یکی از رویکردهای مهم دولت چهاردهم عدم جنسیتگرایی است؛ اکنون در سطح ملی تصمیم بر این است که در انتصابات حداقل دو یا سه استاندار از بانوان باشد و استان قزوین یکی از استانهایی است که نظر بسیاری را در این مورد به خود جلب کرده است.
سلطانیه ادامه میدهد: اگر چه این موضوع از نگاه ملی بسیار خوب است؛ اما باید مورد توجه همه کشور قرار گیرد. من اعتقاد دارم استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاههای مسئولیتی، رویکردی خوب و به نوعی تابوشکنی است؛ زیرا توانمندیهای بانوان کمتر از آقایان نیست و در مواردی شاید بیشتر نیز باشد. هرچند امیدوارم قزوین محلی برای آزمون این مهم قرار نگیرد.
این چهره آگاه به مشکلات استان درباره مهمترین اولویتهایی که باید در دستور کار استاندار قرار گیرد؛ عنوان میکند: در استان قزوین تعدادی پروژه مهم وجود دارد که مهمترین آن موضوع آب و جمعیت است؛ متاسفانه کمبود آب در استانهای تهران و البرز موجب شده است که حقآبه استان قزوین از سد طالقان از دست برود.
سلطانیه توضیح میدهد: چندسال گذشته تمامی فرایند لازم برای اجرای پروژه انتقال آب از سد طالقان توسط وزارت نیرو و شرکت آب منطقهای انجام شده بود و برنده مناقصه و مزایده آن با سرمایه بخش خصوصی نیز مشخص شده بود؛ همه مجوزهای کشوری نیز برای اجرای آن صادر و در رسانهها نیز منتشر شد؛ اما با تغییر استاندار این پروژه متوقف شد. اکنون انتظار میرود تا با تغییر مدیریت استان، اجرای پروژههای بزرگ مانند آن در اولویت قرار گیرد به همین منظور باید استانداری روی کار بیاید که بتواند برای تحقق اینگونه از پروژهها سرمایهگذار جذب کند.
او درباره چالشهای مهم استان یادآور میشود: در پروژه آب طالقان به دلیل نگاه سیاسی و جناحی آسیب دیدیم؛ متاسفانه از آنجایی که سرمایهگذاران از جریان غیرهمسو با دولت گذشته بود به دلیل نگاههای سیاسی مورد تایید واقع نشد و این نگرش موجب شد تا ۱۲۰۰۰۰۰ نفر از مردم استان از داشتن آب سالم محروم بمانند.
این چهره آگاه به مسایل استان با بیان اینکه استان قزوین نیاز به سرمایههای اجتماعی و اقتصادی دارد و حفظ و اعتماد سرمایهگذاران بومی منجر به ورود سایر گروههای سرمایهای از خارج از استان میشود؛ تشریح میکند: متاسفانه در سالهای گذشته جمعیت استان قزوین رشد مثبت نداشته است و سرمایههای زیادی از استان خارج شده است آنچه جایگزین شده است بیشتر جمعیتی است که برای استان محل هزینه است؛ چراکه باید به آنها خدمات داده شود از همین رو استان قزوین در جذب سرمایهگذار به شدت با چالش روبرو است.
جابجایی مدیران با نگاه سیاسی کار شایستهای نیست
سلطانیه درباره انتخاب استاندار با نگاه صرفا سیاسی میگوید: جابجایی مدیران با نگاه سیاسی اقدام شایستهای نیست؛ در دولت سیزدهم موضوع مسببین وضع موجود مطرح شد و دوران مدیریت افراد با سن بالا مورد سوال قرار گرفت و اینکه تا کی باید مدیریت در انحصار ایشان باشد، در واقع نگرش غلطی نبود و آنها میبایست تغییر میکردند تا فرصت برای حضور جوانان مهیا شود؛ اما نگاه افراط و تفریطی نسبت به موضوعات موجب شد همه افرادی که در آستانه بازنشستگی قرار داشتند کنار گذاشته شوند و به جای آن جوانان بدون تجربه موثر ـ متولدین دهه شصت ـ و بدون آمادگی برای جایگاههای مدیریتی روی کار بیایند و این تغییر یکدفعهای موجب شوک و افت ناگهانی در همه عرصهها مخصوصا اقتصادی گردید؛ به عبارتی، یکباره بسیاری از فعالیتهای افراد را با توقف یا افت فراوان مواجه کرد.
این حامی دکتر پزشکیان همچنین تاکید میکند: استاندار باید نگاهی پدرانه به موضوعات داشته باشد و نه نگاه برادرانه؛ امروز در جامعه به افرادی خردمند با عقلانیت بالا، شجاع و ریسکپذیر نیاز داریم تا بجای قفل زدن برای فعالان عرصههای مختلف ایجاد انگیزه نمایند؛ چرا که با بحران اشتغال و معیشت روبرو هستیم و تداوم بیکاری و فقر هرکدام میتوانند بهانهای برای بروز یک انفجار و آسیب بزرگ باشند که تنها با وجود مدیران توانمند و کارآمد میتوان به حل این چالشها پرداخت.
استاندار باید دلسوز و برآمده از تفکر دولت جدید باشد
«حجتالاسلام خطیب امامقلی»، مسئول کمیته فرهنگیان امید ستاد پزشکیان در استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت درباره ویژگیهای استاندار اظهار میکند: از نگاه فعالان سیاسی استاندار باید دلسوز، مردمدار و برآمده از تفکر رئیس جمهوری باشد که اکثریت جامعه به او رای دادهاند؛ متاسفانه اولویتهای اول و دوم همواره مغفول ماندهاند که امیدواریم شاهد اصلاح این تفکرها باشیم.
او درباره انتخاب استاندار از یک جریان سیاسی خاص تصریح میکند: اینکه امروزه عنوان میکنند که ضعف است اگر استاندار از یک جریان سیاسی باشد، ضعف نیست؛ وقتی دموکراسی، رای اکثریت و جمهوریت برای ما معیار است پس تفکری باید بر جامعه حاکم شود که مردم به آن بیشترین رای را دادهاند؛ در این صورت آنهایی که پای صندوقهای رای حضور پیدا کردهاند در دورههای بعد انتخابات منسجمتر رای میدهند. آنهایی هم که رای ندادهاند در صورتی که ببیند فرد منتخب عملکرد موفقی داشته است در دورههای بعد به همان فرد و یا تفکر مورد تایید او رای میدهند.
دبیر انجمن اسلامی معلمان استان با تاکید بر اینکه استاندار باید وابسته به تفکر جریانی باشد که مردم به او رای دادهاند و پس از آن بومی بودن و جوان گرایی در رتبههای بعدی قرار میگیرند؛ توضیح میدهد: استاندار باید از تجربه کافی برخوردار باشد، سن و مدرک، کاریزمایی برای یک مدیر یا استاندار ایجاد میکند.
حجتالاسلام امامقلی درباره جوانگرایی مدیران مطرح میکند: در برخی مسئولیتها جوانگرایی ملاک نیست؛ برای مثال برای جایگاه استاندار که با تمامی استان و مسئولان ارشد کشوری ارتباط مستقیم دارد سن اقتضای وزانت این جایگاه است. مسئول ارشد استان که باید در اختلافات میان مدیران ورود کند و تنشها را برطرف کند در صورتی که جوان و فاقد اعتماد مدیران باشد نمیتواند برای این جایگاه مناسب باشد.
او درباره بومی یا غیر بومی بودن استاندار عنوان میکند: برخلاف آنکه برخیها معتقد هستند فرد بومی موجب ایجاد اختلافافکنی در استان میشود، من اعتقاد دارم فرد بومی نسبت به استان و افراد وابسته به تفکر رئیسجمهور شناخت کافی دارد از این رو بهتر میتواند به ایجاد تحول و توسعه استان کمک کند.
این چهره سیاسی درباره انتخاب استاندار و مدیران از یک جریان سیاسی خاص بیان میکند: روی کار آمدن افراد از جریان سیاسی حاکم، سهمخواهی نیست بلکه حق او بوده و همانند ارثی است که باید به آنها برسد.
حجتالاسلام امامقلی توضیح میدهد: حزب برای کسب قدرت تشکیل میشود؛ وفاق که از آن صحبت میشود از نگاه من باید فردی دنبال آن باشد که تمامی نهادها و قوا زیر نظر او قرار دارد و تنها مقام معظم رهبری از این ویژگی برخوردار است. وفاق را باید رهبر مطرح کند؛ مطرح کردن این موضوع از سوی رئیسجمهور معنا ندارد زیرا رئیسجمهور با رای یک جریانی سیاسی روی کار آمده است.
او اضافه میکند: اگر پیش از انتخابات این وفاق ملی مطرح میشد شاید پزشکیان رای نمیآورد. مردم چون به دنبال تغییر و تحول بودند به پزشکیان رای دادند و امروز شاهد هستیم که جریان رقیب برای دستیابی به جایگاههای مدیریتی متوقع شده است و این منصفانه نیست.
این چهره سیاسی اصلاحطلب ابراز میکند: چرا در بنیاد مستضعفان، شورای نگهبان، قوه قضائیه صحبت از وفاق ملی به میان نمیآید؟! تا زمانی که جریان اصولگرا روی کار بود تمامی اصلاحطلبان را از صحنه حاکمیت محو شدند؛ اکنون که جریان اصلاحطلب رای آورده است همه بر وفاق ملی اعتقاد پیدا کردهاند.
حجتالاسلام امامقلی با بیان اینکه باید به جای توجه بر روابط دوستانه و معیارهای سیاسی، کارآمدی مهمترین معیار برای بهرهگیری از مدیران باشد؛ تشریح میکند: از نگاه من جریان حاکم بر جامعه وقتی احساس کند نیرویی مناسب برای پذیرش یک مسئولیت وجود ندارد درآن صورت میتواند از جریان مخالف استفاده کند؛ آنها هم دشمن ما نیستند بلکه همه از بطن نظام میباشند؛ اما نمیتوان نیروی کارآمد همسو با جریان حاکم را در حاشیه قرار داد بعد به بهانه ایجاد وحدت ملی از جریان رقیب استفاده شود. اینها موجب دلسردی و قدرتطلبی میشود.
او اذعان میکند: تلاش شده است جریان اصلاحطلب روی کار بیاید؛ ولی پس از گذشت چند ماه همچنان سیاستهای دولت گذشته بر کشور حاکم است و این در حالی است که مردم با تفکر دکتر پزشکیان برای ایجاد تحول قرارداد اجتماعی بستهاند.
این حامی دکتر پزشکیان میگوید: در لیست کاندیدای استان قزوین افرادی داشتیم که اصلاحطلب نبودند؛ اما با اصلاحطلبان قرارداد منعقد کردند که میتوانند تفکرات اصلاحطلبان را پیادهسازی کنند. اما متاسفانه پس از راهیابی به جایگاه مورد نظر وارد کمیسیونها و موضوعاتی شدند که مورد توجه جریان اصلاحطلب نبوده است.
این فعال سیاسی درباره بهرهگیری از تخصصها در انتخاب استاندار و مدیران استانی مطرح میکند: بزرگترین چالش استان ضعف مدیریتی است؛ برای مثال در زمان مرحوم نکوییزهرایی، مرحوم امامی و یا روی کار بودن آقای طاهایی که استانداری از جریان رقیب بود ما رشد و تحول استان را شاهد بودیم اکنون نیز باید مدیری کارآمد و توانمند روی کار بیاید که بتواند سرمایههای استان را برای رشد و توسعه استان بکار بگیرد.
حجتالاسلام خطیب امامقلی یادآور میشود: ما منابع و نیروهای انسانی متخصص زیادی داریم در حالی که مدیران با تجریه و متخصص را به حاشیه سپردهایم و نیروهای جوان و بدون تجربه کافی را در جایگاههای مهم قرار دادیم؛ نباید مسئولیتهای حساس را به افراد فاقد تجربه سپرد.
او درباره استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاههای مدیرتی اظهار میکند: با وجود آنکه زنان در انجام وظایف و مسئولیتها، متعهدانه رفتار میکنند؛ اما من اعتقاد دارم در زمینه مسئولیتهای مدیریتی نباید جنسیت مطرح باشد و همه با هم برابر هستند پس هر که توانمندی بیشتری داشت باید روی کار بیاد؛ البته در موضوعات ارث که در قرآن مطرح شده است یا قانون دیه شرایط به گونه دیگری است.
این چهره سیاسی همچنین درباره مهمترین چالش استان که در دوره جدید مدیریتی باید مورد توجه قرار گیرد؛ میگوید: موضوع آب، فرونشستهای دشت آبیک و چاههای غیرمجاز باید اولویت استاندار باشد؛ چالش دیگر استان نیز توسعه و ایمنسازی راهها و محورهای مواصلاتی استان میباشد که نباید از آنها غافل شد.
استانداران نماد اصلی دولت در استانها هستند
«مجتبی دستغیب»، رئیس ستاد پزشکیان در شهرستان آبیک نیز در این باره در گفتوگو با خبرنگار ولایت اظهار میکند: روشن است که انتخابات فرآیند اعمال اراده، برای انتخاب روشها و سیاستها و یا تغییر آنهاست؛ با این پیش فرض، نگاه به صحنه انتخابات تیرماه به روشنی نشان میدهد که اکثریت آحاد جامعه میل به تغییر دولت داشتند و این اراده را در هر دو مرحله نشان دادند و برای آغاز تحول پای صندوقها حاضر شدند و دکتر پزشکیان وارث این اعمال اراده است.
او با بیان اینکه اکنون پایگاه اجتماعی جامعه ما بازسازی شده و یا به تعبیر بهتر بهبود یافته است و باید به دنبال تغییر بود؛ تصریح میکند: نماد اصلی دولت در استانها استانداران هستند. اگر به صورت استانی نگاه کنیم در استان ما این سرمایه اجتماعی بهبود یافته است؛ اصلیترین مولفه آن هم اعتماد مردم به نخبگان و امید به نقشآفرینی آنان در جهت بهبود و اصلاح روندها بود. نخبگان و چهرههای مشهوری که نتیجهی غیبت آنها در چند انتخابات گذشته و حضور آنها در انتخابات گذشته فرصتی برای داوری پیشروی همه ناظرین است؛ پس استاندار نماینده دولت در استان و مهمترین حلقهی وصل نخبگان پیشرو با دولت است.
این فعال سیاسی میگوید: انتخاب استاندار زمانی حساسیت بیشتری پیدا میکند که به این نکته بیندیشیم؛ اگر حلقهی وصل کارکردی مطلوب نداشته باشد در نتیجه، نخبگان قادر به نقشآفرینی اصلاحی و بهبودبخشی نخواهند بود و دچار کژ کارکردها شده و در این صورت اعتماد مردم از دست خواهد رفت.
رئیس ستاد پزشکیان در شهرستان آبیک با بیان اینکه نخبگانی که از آن با اصطلاح «عقل منفصل» یاد میکنم، اصلیترین بخش وفاق هستند؛ توضیح میدهد: استاندار به عنوان نماینده دولت در استان باید با همراهی این عقل منفصل که معتقدین اصطلاحا قلبی و عملی به دولت دکتر پزشکیان هستند همراهی و رضایت سرمایه اجتماعی را حفظ کنند.
دستغیب با بیان اینکه حال پیشفرض شرایط استاندار با مفروضات بالا چیست؟ تشریح میکند: اعتقاد به دولت و موفقیت آن و همراه بودن نخبگان و چهرههای حامی دولت با استاندار و همچنین استاندار منتخب با این گروههای مرجع مهمترین مولفههایی هستند که در انتخاب استاندار باید مورد توجه قرار گیرند؛ این گروههای مرجع نیز صرفا متمرکز در مرکز استان نیستند و از روستاها تا شهرها و شهرستانها گسترده شدهاند و باید یکی از مهمترین کارویژههای استاندار منتخب، نگاه به نیروسازی و استفاده از ظرفیتهای همهی استان و در واقع ایجاد توازن در نیروسازی از بین نیروهای توانمند و معتقد به رشد و موفقیت دولت باشد و این مهم میتواند وجه دیگر وفاق همین باشد.
او با بیان اینکه ظرفیتهایی در جریانهای سیاسی مختلف در استان وجود دارد؛ عنوان میکند: باوجود احترام به همه استانداران غیربومی، اما تا امروز این موضوع عمدتا مورد غفلت واقع شده و این یعنی بومی بودن استاندار آینده از لوازم اصلی امید وکم رنگ نشدن آن است.
این فعال سیاسی مطرح میکند: من معتقد هستم باید استانداری روی کار بیاید که به روستاهای خور، آوج تا آبیک از الموت تا تاکستان و بوئینزهرا و البرز تا مرکز قزوین شناخت کافی از ظرفیتها داشته و واقف به مناسبات و فرهنگ و انتظارات آنها باشد. استانداری که توسعه عمرانی تقریبا مطلوب را دنبال کند و از توسعه فرهنگی و ورزشی در شهرها و روستاها که از مطالبات جدی مردم است غافل نشود.
دستغیب همچنین اضافه میکند: توسعه متناسب با خاستگاه فرهنگی، اجتماعی و نوع نگاه مردم هر بخش و روستا تنها به دست استانداری به نتیجه خواهد رسید که توسعهگرا باشد و به رای مردم احترام بگذارد؛ مولفه مهم وفاق نیز با این سرمایه اجتماعی و فارغ از دیدگاهها و سلایق سیاسی و فرهنگی و پاسداشت امید به سرانجام میرسد و به خیر و صلاح همه مردم این استان خواهد بود.