از بالابودن نرخ تورم دراستان تا نظارت بر بازار شب یلدا
- شناسه خبر: 6516
- تاریخ و زمان ارسال: 29 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: در ستاد تنظیم بازار استان موارد مختلفی همچون بالابودن نرخ تورم در استان، چگونگی نظارت بر بازار شب یلدا، نرخ گوشت و توزیع دارو مورد بررسی قرار گرفت و مقررشد برای پیشگیری از ایجاد التهاب در نرخ کالاهای اقلام اساسی تیمهای نظارتی فعالتر از گذشته شوند.
به گزارش خبرنگار ولایت، نشست ستاد تنظیم بازار استان به ریاست میثم پیلهفروش معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و با حضور افضلی رئیس سازمان صمت قزوین، وکیلی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، زینآبادی مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری، حسنپور مدیرکل تعزیرات حکومتی استان و دیگر مدیران عضو کارگروه در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
پیگیری مصوبات جلسه قبل، ارائه گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی و اداره کل اقتصاد و دارایی استان درباره آخرین آمار شاخصهای قیمت استان در آبان ماه، ارائه گزارش اتاق اصناف مرکز استان درباره نوسانات قیمت در بازار، ارائه گزارش اتحادیه قصابان درباره نوسانات قیمت گوشت قرمز و کمبودهای احتمالی، ارائه گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان درباره آخرین وضعیت تامین و توزیع دارو در استان، ارائه گزارش شهرداری درباره احداث میدان میوه و ترهبار، ارائه گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان از آخرین وضعیت تامین، توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی از دستورات این جلسه بود که توسط اعضای این ستاد مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
ـ ایجاد مراکز عرضه مستقیم کالاها در 21 روستا
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در این نشست با تاکید بر خریداری هرچه سریعتر میوه نوروز توسط سازمان تعاون روستایی اظهارکرد: باید به منظور اقلام مورد نیاز برای نوروز شهروندان برنامهریزیهای لازم صورت گیرد تا در این ایام با کمبود روبهرو نشویم.
میثم پیلهفروش تصریح کرد: همه شهرداریها برای توسعه میادین میوه و ترهبار در مناطق مختلف اقدام کنند؛ همچنین سازمان تعاون روستایی باید در 21 روستای بزرگ استان که نرخ تورم بالا در آن ثبت شده است برای ایجاد مراکز عرضه مستقیم کالاهای مختلف مصرفی اقدام کند تا سطح تورم قیمت کالاهای مصرفی در این روستاها کنترل شود.
این مسئول عنوان کرد: به منظور جلوگیری از سوء استفادههای برخی افراد در بازارها به ویژه در روزهای منتهی به یلدا و آیین برگزاری شب چله، سازمان تعزیرات حکومتی نظارت هر چه بیشتر بر بازار را آغاز کرده و با توسعه گشتهای بازرسی با قدرت در بازار حضور دارند.
پیلهفروش همچنین درباره نرخ گوشت قرمز بیان کرد: هرچند رئیس اتحادیه قصابان استان قزوین معتقد است در این کالای اساسی تورم نداشتهایم؛ اما قیمت گوشت قرمز از 210 هزار تومان به 280 رسیده و تورم بالایی داشته است و این روند خوبی نیست.
ـ بالا بودن نرخ تورم استان از کشور
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قزوین نیز در این نشست با اشاره به آخرین نرخ تورم در استان اظهارکرد: نرخ متوسط تورم 12 ماهه منتهی به آبانماه کشور 44 درصد و نرخ تورم استان قزوین در همین مدت 5/47 درصد بوده که 5/3 درصد بالاتر از نرخ تورم کشوری است.
امیر خلیلیخواه با بیان اینکه در مناطق شهری استان قزوین متوسط نرخ تورم 1/46 درصد و در نواحی روستایی استان هم تورم 7/52 درصد است؛ تصریح کرد: نکته مهم این است که تا سال 1399 شاخص تورم شهری استان قزوین با متوسط تورم کشور تقریباً یکسان بوده است؛ یعنی در سال 1399 شاخص تورم شهری در استان و در کشور 2/36 درصد بوده است. اما در سال 1400 نرخ تورم مناطق شهری در کشور 7/39 درصد بوده و در استان ما این نرخ 3/41 درصد شده که لازم است در این زمینه بررسیهایی صورت گیرد تا اختلاف میان آمار نرخ تورم در استان و کشور مشخص شود.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قزوین با بیان اینکه نرخ تورم روستایی نیز در استان قزوین از سال 99 تاکنون بالاتر از نرخ تورم کشوری است؛ عنوان کرد: در سال 1399 نرخ تورم روستایی استان 4/39 درصد و نرخ تورم روستایی کشور 7/37 درصد است. در سال 1400 نرخ تورم روستایی در استان 8/42 درصد بوده که 5 درصد بیشتر از نرخ کشوری بوده است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل بالاتر بودن نرخ تورم روستایی در استان قزوین نسبت به نرخ کشوری انتخاب روستاهای نمونه برای آمارگیری حوزه تورم است که در این حوزه روستاهای بزرگی مانند رجاییدشت، فارسیان، کلج، ناصرآباد، کوندج و امیرآباد مبنای سنجش تورم روستایی قرار گرفتهاند که به شهرهای ما چسبیدهاند و تأثیرپذیری بالایی از تورم شهری دارند و باید برای آنها برنامهریزیهایی صورت گیرد تا بتوانیم موضوع تورم را در این مناطق کنترل کنیم.
ـ سیر صعودی نرخ تورم روستایی در استان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین هم در این نشست درباره بالا بودن نرخ تورم در روستاها اظهارکرد: برای ریشهیابی این موضوع ورود کردیم و نخستین سوالی که مطرح نمودیم این بود که آیا روند تورم روستایی در استان قزوین طبیعی است و آیا در سنوات گذشته هم چنین رتبهای در حوزه تورم روستایی داشتیم و از آن غافل بودیم؟ دیگر اینکه اگر تورم بالایی در نقاط روستایی ما وجود دارد؛ علت آن چیست؟
سعید وکیلی اضافه کرد: سنجش نرخ اقلام مختلف در روستاها نشان داد از اواسط سال 1399 به یکباره نرخ تورم روستایی در استان از میانگین کشور سیر صعودی شدیدی پیدا کرد و تا آنجایی ادامه داشت تا اینکه در مهر و آبانماه سال جاری به رتبه اول در کشور رسیدیم.
ـ راهاندازی تیمهای نظارتی سیار ویژه شب یلدا
علیرضا حسنپور، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین نیز دیگر سخنران این نشست بود و در سخنانی اظهارکرد: برای شب یلدا با همکاری سازمان صمت و اتاق اصناف گشتهای سیار نظارتی راهاندازی شده است؛ همچنین یک شعبه ویژه اقتصادی برای تخلفات شب یلدا در نظر گرفتهایم؛ در شهرستانها نیز تخلفات را خارج از نوبت بررسی و از اختیارات ویژه نیز استفاده خواهیم کرد.
ـ کمبود داروهای تنفسی در استان
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی نیز در سخنانی درباره سهمیهبندی و توزیع دارو در استان نیز اظهار کرد: توزیع دارو در استان نسبت به ماه گذشته شرایط بهتری پیدا کرده است و اکنون شکایات مردمی برای کمبود دارو به ویژه در زمینه سرم و آنتیبیوتیکها کنترل شده است.
مریم نورخیز محجوب بیان کرد: در حال حاضر در زمینه داروهای تنفسی با کمبودهای روبرو هستیم که انتظار داریم برای رفع این مشکل اقداماتی صورت گیرد.
ـ خروج 30 درصد از واحدهای پرواربندی از چرخه تولید
رئیس اتحادیه قصابان استان نیز در این نشست با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز اظهارکرد: مصرف گوشت کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر دامداران با رسوب دام و چالش در تامین نهادههای دامی مواجه شدهاند. این ها موجب شده است 30 درصد از واحدهای پرواربندی از چرخه تولید خارج شوند.
حمیدرضا داییدایی، تصریح کرد: طی چند ماه گذشته قیمت دام سنگین افزایش نداشته است و دلیل آن حمایت پشتیبانی امور دام از تولیدکننده است؛ البته هنوز تأثیری را در قیمت و نوسانات قیمتی شاهد نیستیم.
وی با بیان اینکه اینکه گوشت قرمز نسبت به دیگر مواد غذایی تورم چندانی نداشته است، اذعان کرد: قیمت انار 50 هزار تومان و پیاز 22 هزار تومان است؛ اما گوشت چندان گران نشده و دامدار ضرر تفاوت قیمت را پرداخت میکند.
رئیس اتحادیه قصابان استان قزوین در ادامه سخنانش با بیان اینکه هر ساله در عید نوروز، ماههای رمضان، محرم و صفر شاهد پیک قیمتی گوشت هستیم؛ تشریح کرد: امسال به دلیل تداخل عید نوروز و ماه رمضان پیشبینی میکنیم که به علت حذف دامهای مولد، شاهد نوسانات حاد قیمتی از ماههای بهمن و اسفند باشیم و باید برای جلوگیری از این موضوع تدابیری اندیشده شود.
داییدایی تاکید کرد: باید برای توزیع گوشت قرمز تنظیم بازار اقدامات اثرگذاری صورت گیرد در این راستا از مسئولین میخواهیم تا دام سبک عرضه کنند؛ چرا که در حال حاضر شاهد رسوب دام سبک در دامداریها هستیم و پرورش دام برای دامداران هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد./ی