از انتخابات تا مشکلات شهر و روستا
- شناسه خبر: 14937
- تاریخ و زمان ارسال: 31 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 101

جلسهای با حضور حداکثری اصحاب و فعالان حوزه رسانه؛ اصحاب رسانه با نگاهها و نظرات متفاوت در این جلسه کنار هم جمع شده بودند تا سخنان خود را بیان کنند. افرادی که پیش از این صرفا برای شنیدن حرف مسئولین دعوت میشدند حالا بدون نگاه سیاسی دعوت شده بودند که شنیده شوند.
سکوت سیاسی خطرناکی در شهرستان حکمفرماست
در ابتدای جلسه بهنام محمودی فعال رسانه گفت: یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه شود مسئله توسعه سیاسی است و فرمانداری نقش مهمی در این زمینه دارد. با نگاهی به وضعیت شهرستان قزوین میتوان گفت در سکوت شدید سیاسی قرار داریم و شاهد رخوت در بین احزاب و تشکلها در دو طیف سیاسی و مستقلین هستیم.
وی افزود: در شرایط فعلی شاهد تک صدایی در جامعه هستیم؛ به خصوص در بین اصحاب و فعالان سیاسی رسانهای سکوتی حکمفرماست، حتی شخصیتهای اصولگرا سکوت کردهاند که خطرناک است و حتما فرمانداری باید تدبیری بیاندیشد و فضای انتقادی را فراهم کند تا شاهد فضای چند صدایی و انتقادها باشیم.
نظارت بر مشاورین املاک تشدید شود
در ادامه این جلسه زهرا عبداللهی سردبیر خبرگزاری ایسنا و ایکنا نیز با اشاره به اهمیت نظارت بر بنگاههای مشاور املاک بیان کرد: یکی از نیازهای اساسی مردم قزوین مسئله مسکن است، در حال حاضر رفتارهای بنگاههای معاملات ملکی باعث میشود که مردم از وضعیت مسکن ناراضی باشند، هر کدام از بنگاهها مشخصاً در محدوده خیام، فلسطین، پادگان و توحید و … یک قیمتی را میدهند که هیچکدام بر طبق مبلغ تعیین شده نیست.
وی افزود: اتحادیهها اغلب منافع خود را در نظر میگیرند و نیاز است که نظارت بر اتحادیههای مشاورین املاک تشدید شود تا شاهد برقراری آرامش در حوزه مسکن باشیم؛ توجه کنید که مردم از بایدها خسته شدهاند و خودتان مخاطب بایدها هستید بنابراین انتظار داریم به جای انتشار اخبار با محوریت «باید» اخبار با چاشنی امیدآفرینی و اقدامات صورت گرفته منتشر شود.
نحوه تعامل با رسانهها روشن شود
در ادامه جلسه محمدرضا جباری مدیر خبرگزاری برنا در قزوین نیز تنها به طرح یک سوال پرداخت و گفت: آیا تحقیقی صورت گرفته که فرمانداری قزوین در گذشته با چه مسائلی روبهرو بوده است و چه راهحلهایی برای آن در نظر گرفته شده است؟ رویکرد شما در تعامل با رسانه و استفاده از این ظرفیت و ارائه راهکار چیست و توقع از رسانهها را بگویید تا ما نیز نسبت به آن آگاه شویم.
چارچوب فعالیت در فضای مجازی مشخص شود
مریم کشاورز مسعودی، فعال رسانه نیز در ادامه این جلسه به انتخابات پرداخت و بیان کرد: یکی از مسائل انتخابات گذشته آشفتگی در فضای رسانه بود، در زمان انتخابات برخی رسانهها لوگو فروشی کردند و رسانههای متعددی یک شبه شکل گرفت و بعد از آن محو شدند، قبل از انتخابات سال جاری انتظار میرود تدبیری بیندیشید و چارچوب فعالیت سیاسی رسانهها را مشخص کنید.
وی افزود: بهتر است که رسانهها نقشه راه داشته و در چارچوب مشخصی در فضای مجازی فعالیت داشته باشند گاهی اوقات این سردرگمیها و نحوه برخورد باعث میشود ما دچار سانسور شویم و نتوانیم کار کنیم.
از دعواهای سیاسی باید دوری کنیم
در ادامه جلسه رکسانا رضایی سردبیر نشریه نگاه قزوین نیز یادآور شد: انتخابات مهمترین رویداد پیش رو است، باید به این باور برسیم که انتخابات اسفندماه انتخابات معمولی نیست بلکه نماد اعتماد است و موانع مختلفی دارد، اگر چهار مولفه اصلی انتخابات را سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت بدانیم سوال این است که آیا برای این مهم قزوین را مهیا میدانید و برای مشارکت حداکثری و جلب اعتماد مردم چه کاری انجام دادید؟
وی افزود: امروز باید از دعواهای سیاسی دوری کنیم و با عقلانیت تغییر جهت دهیم و شاهد تضارب آرا باشیم؛ به طوری که هرکسی زیر بیرق ایران باشد و به رهبری اعتماد و در عین حال دغدغه پیشرفت داشته باشد محترم است، در این صورت جذب حداکثری محقق میشود.
ادبیات توجه به معلولین تقویت شود
رویا بابایی، فعال حوزه معلولین نیز در این جلسه با اشاره به مسائل حوزه معلولین اظهار کرد: مصوبات شورای شهر زمانی اجرا میشوند که فرمانداری تایید کند. یکی از وظایف شهرداری این است که فضا را برای معلولان مناسبسازی کنند. اگرچه اقداماتی صورت گرفته است اما انسجامی وجود ندارد؛ نمیتوانیم بگوییم که امروز یک فرد معلول به صورت مستقل و بدون همراهی کسی میتواند در شهر رفت و آمد کند؛ انتظار داریم که فرمانداری به این موضوع توجه کند و فرهنگ توجه به ادبیات معلولان در تمام پروژهها و بودجهها نهادینهسازی شود.
وی در ادامه خواستار استفاده از ظرفیتها بدون نگاه سیاسی شد.
بخشداران ناتوان عزل شوند
اسماعیل بخشی، مدیر خبرگزاری فارس نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی شهرستان قزوین مسئله نان است. کیفیت نان و توزیع آرد مشکل اساسی و بسیار مهمی است که مردم نسبت به آن اعتراض دارند. قطع سهمیه آرد روستاییها توسط بخشداران و بدون مشورت با دهیار و اهالی روستا صورت گرفته است. باید رسیدگی شود چرا که برخی از روستاییها به شدت به این سهمیه نیاز دارند.
وی یادآور شد: برخی از بخشداران توانمندی لازم را ندارند، کوچکترین مشکل را در یک روستا نمیتوانند حل کنند و نارضایتی ایجاد شده و اختلاف بین اهالی صورت گرفته است. باید به این مسئله توجه و بخشداران ناتوان عزل شوند؛ همچنین اختلاف و عدم وحدت جریانها در حوزه سیاسی در سالی که به انتخابات پرشور نیاز داریم آسیب است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
توجه به بخشها با عدالت همراه باشد
ولیا… حسینزاده، نماینده روزنامه اقتصاد بومی در قزوین نیز خواستار توجه به نگاههای سیاسی مختلف شد و گفت: این که شما میفرمایید انقلابی بودن متعلق به نگاه سیاسی خاصی نیست قابل احترام و مایه دلگرمی است، امیدواریم زمینه فعالیت برای نگاههای مختلف سیاسی فراهم شود؛ از شما انتظار داریم در حوزه مبارزه با مفاسد به خوبی عمل کنید اما نگران هستیم که نگاه و دید محدود مدیریتی داشته باشید.
وی خاطرنشان کرد: سفرهای مدیران به بخشهای شهرستان قزوین به نظر میرسد که به الموت محدود شده است. توجه به بخش کوهین کم است. باید عدالت رعایت شود و به بخشها توجه یکسانی صورت بگیرد.
تعامل با رسانه افزایش پیدا کند
حسن رجبی، رئیس دفتر نمایندگی کیهان نیز در ادامه با تاکید بر اهمیت تعامل بین مدیران استانی و رسانهها افزود: ما انتظار داریم که مدیران با رسانهها تعامل کنند؛ حضور گسترده مردم در انتخابات نیز مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مجوز تجمعات صادر شود
محمدرضا نوروزیان، مدیرمسئول گذرنیوز نیز خاطرنشان کرد: بعد از چند سال امیدواریم کارهای زمین مانده از هفتسنگان تا داستان موقوفه امینیها به سامان برسد. باغستان سنتی قزوین به منظور ساخت جاده جلوی چشم همه در حال نابودی است، از برخی تصمیمات غلط در گذشته جلوگیری شده اما هم اکنون در حال جوانه زدن است.
وی افزود: انتظار داریم مصوبات شورای شهر با نظارت دقیقتری پایش شود، در این دوره امیدوارم فعالیتهای موثری صورت بگیرد و برای تجمعها مجوز صادر شود. در گذشته مجوزاتی صادر اما باطل شد امیدواریم در این دوره شاهد تغییر رویه در صدور مجوز برای تجمعات باشیم.
امکانات عادلانه تقسیم شود
امیرعلی رضایی، سردبیر نسیم قزوین نیز خاطرنشان کرد: شما ظرف سه ماه سرپرستی به روستاهای مختلفی سفر کردید که قابل توجه است. برخی روستاها در دولت گذشته مورد توجه نبوده اما شما به آن روستا سفر کردید که قابل تقدیر است. بخشی از جاده روستای فشک در گذشته آسفالت شده است اما دو دولت گذشته برای تکمیل آن اقدامی انجام ندادند. بخشداران اگر خسته نباشند و بازرسی در محل صورت بگیرد خواهید دید که برخی روستاها چندین بار اعتبار دریافت کردهاند و برخی همچنان محروم هستند.
نتایج انتخابات به تفکیک صندوقها اعلام شود
محمد برزگر نانکلی، فعال رسانه نیز با اشاره به انتخابات بیان کرد: در شب انتخابات آرای تکتک صندوقها به تفکیک انتخاب شود تا بدانیم مشارکت در محلات به چه شکل است و کدام صندوق چند رای دارند، چند درصد شرکت کردند آمار کلی است که قابل اتکا نیست.
وی بیان کرد: هماکنون شاهد برگزاری نشستهای انتخاباتی هستیم، کاندیدای انتخابات مجلس، جلسات را برگزار میکنند و تبلیغات زودهنگام آغاز شده است، آیا این موارد رصد و تخلفات پیگیری میشود؟
طارم محروم را دریابید
حسین کشاورز، مدیرمسئول نشریه طارم نو نیز در این جلسه به مشکلات بخش طارم پرداخت و گفت: بخش طارم بزرگترین بخش قزوین و تولیدکننده زیتون است. کمبود آب در طارمسفلی در بحث آب آشامیدنی وکشاورزی با چالش روبهرو شده است و امیدواریم مشکلات مختلف حل شود.
قزوین در قرق اتباع بیگانه
حیدر ولیزاده، مدیرمسئول پایگاه خبری عصر قزوین نیز با اشاره به آسیبهای اجتماعی قزوین بیان کرد: در قزوین به دلیل مهاجرپذیر بودن و شرایط جغرافیاییای که دارد اتباع بیگانه زیادی ساکن هستند. به طوری که در خیابانهای اصیل شهر شاهد پیشی گرفتن تعداد اتباع به مردم محله هستیم! گاهی این معضل بزرگی است و در سالهای آینده به لحاظ امنیتی با مشکل بزرگی رو به رو میشویم که باید تدابیری برای آن اندیشید.
مسئولان چوبیندر را ببینند
لیلا بیگدلی از خبرگزاری رکنا نیز در ادامه این جلسه یادآور شد: اقبالیه، چوبیندر، شهرک اندیشه و محمودآباد باید مورد توجه مسئولین قرار بگیرد. در مناطقی مانند چوبیندر با معضلات زیادی روبهرو هستیم این منطقه حتی از امکانات اولیه برخوردار نیست.
مسئولان در کلام میگویند به همه مناطق رسیدگی میکنند اما در عمل بازدیدی صورت نمیگیرد.
مدیران در برابر انتقاد ایستادگی نکنند
رحیم سرکار، فعال رسانه اصلاح طلب نیز در این جلسه بیان کرد: باید تلاش کنیم رسانهها به سویی بروند که بتوانند از مقامات انتقاد کنند. هر مقامی که اجازه انتقاد ندهد و با منتقد برخورد کند باید مواخذه شود. ما باید به عنوان اصحاب رسانه از فرماندار و استاندار مطالبه کنیم و بنویسم و نترسیم تا گرهها را باز کنیم.
برای کسب و کارها نانوایی ویژه احداث شود
معصومه بابایی، فعال رسانه نیز در این جلسه بیان کرد: تامین نان رستورانداران دغدغه جدی است. باید در طول روز 200 نان داشته باشند اما با مشکل رو به رو هستند. پیشنهاد میشود در داخل قزوین بخشی از نانواییها را مختص رستوارانداران بزنیم که مشکل حل شود.
معصومه مهدوی سردبیر نشریه استانی ثنای مینودری نیز در انتهای این جلسه بر نظارت بر عملکرد بخشداران تاکید کرد.
از پیشنهادات اهالی رسانه استقبال میکنیم
محسن رحیمی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرماندار قزوین نیز در این جلسه با تاکید با اهمیت نقش رسانهها بیان کرد: از پیشنهادات اصحاب رسانه استقبال میکنیم، اگر ایدهای در حوزه رسانه و انتخابات دارید ما پذیرا میشویم، شما مسائل را رصد کنید و اگر مشکلی هست آن را گزارش دهید ما نیز قول میدهیم پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم.
در تلاش هستیم گامهایی به سوی شفافیت برداریم
غلامحسن اسلامیصدر در پایان این جلسه بیان کرد: امسال سال انتخابات است و مقام معظم رهبری در سخنان خود به چهار محور سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت در انتخابات پرداختند.
وی افزود: سلامت و امنیت انتخابات دو حوزه اصلی فعالیت فرمانداری است و ما باید نهایت وقت، همت و تلاش خود را در این زمینه به کار ببریم؛ مشارکت و رقابت نیز دارای اهمیت است.
سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین خاطرنشان کرد: مشارکت مساله مهمی است اما پیش از فرمانداریها رسانهها در این حوزهها قرار دارند، فعالیت رسانهها تأثیر مستقیمی در مشارکت انتخابات دارد، انتقاد رسانهها اغلب شنیده میشود و براساس سیاستهای دولت با رسانهها برخورد میشود ما نیز معتقدیم که میزان موفقیت دولت را به نسبت مواجهه با نقد میتوان بررسی کرد.
وی یادآور شد: تا شفافیت حاکم نشود پاسخگویی با رویکرد عدالت نخواهیم داشت. رسیدن به عدالت جزو اهداف اصلی ما است؛ همانطور که حضرت علی ۱۴۰۰ سال پیش عدالت را اجرایی کرد ما نیز تلاش داریم عدالتمحوری را سرلوحه کار خود قرار دهیم، در فرمانداری به صورت شبانهروزی پیگیر مسائل و نیازهای جاری مردم هستیم و امیدواریم اتفاقات خوبی رقم بخورد.
اسلامیصدر خاطرنشان کرد: یکی از گامهای رسیدن به عدالت، بحث شفافیت است. ما نیز در تلاش هستیم گامهایی در این حوزه برداریم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات نانواییها در قزوین بیان کرد: مسئله نان از گذشته تاکنون وجود داشته است، ما در استان کمبود نان و آرد نداریم بلکه مشکلات ایجاد شده در توزیع آرد و ناشی از اختلاف قیمت ۲۲ برابری آرد یارانهای و آرد آزاد است بنابراین کار نظارت سخت است.
سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین یادآور شد: دولت سیستم هوشمندی را برای نظارت در حوزه نانواییها طراحی کرده است که هرکسی برای تهیه نان از کارتخوان استفاده کند، این سیستم ۱۴ نوع تخلف و اشتباه را تشخیص میدهد و در صورت تخلف سهمیه آرد را کاهش میدهد و سهمیه شناور با توجه به عملکرد نانوایان در نظر گرفته میشود.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه سهمیه شهرستان قزوین بعد از شناورسازی از طریق سامانه هوشمند ۳۵۰ تن سهمیه آرد استان کم شده بود، با تلاشهای صورت گرفته مدیران استانی و شهرستانی طی ماه اخیر سهمیه نانوایان قزوینی به قبل از آذر ماه برگشت و ۳۵۰ تن اضافه شد.
اسلامیصدر افزود: بهترین تصمیم ماه اخیر این بود که سامانه نانینو از حوزه مدیریت آرد کنار گذاشته شد و اطلاعات به فرماندار داده خواهد شد، فرماندار بر مبنای این اطلاعات تصمیم میگیرد که چقدر از سهمیه نانوایان را اضافه یا کم کند.
وی تاکید کرد: در برخی مناطق مانند الموت فصل گردشگری با افزایش جمعیت طبیعتا سهمیه افزایش پیدا میکند مشکلات کیفیت نان نیز حل شده است و در حال حاضر کیفیت آرد قزوین جزو با کیفیتترینهاست.