ابتلای یک فرد مبتلا به «تب دنگی» در استان
- شناسه خبر: 39550
- تاریخ و زمان ارسال: 2 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در صورت مسافرت به مناطق آلوده
به افرادی که قصد مسافرت به استانها و مناطقی که در آن وجود پشه آئدس گزارش شده، توصیه میشود که از اتراق در کنار برکه و زبالهها خودداری کرده و تا حد ممکن از پشهبند استفاده کنند.
هادی باقری در گفتوگو با ولایت اظهار داشت: در سطح استان، سه مورد مشکوک مبتلا به تب دنگی شناسایی شده بود که پس از بررسیهای بیشتر، ابتلای یک فرد قطعی اعلام شد.
وی با بیان اینکه این فرد هم سابقه مسافرت به مناطق آلوده را داشته است؛ افزود: پس از تشخیص بیماری، فرد تحت درمان قرار گرفته و الحمدا… بهبود یافته است.
کارشناس گروه مبارزه و پیشگیری با بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان با اشاره به صید پشه آئدس در منطقه رازمیان قزوین گفت: البته پس از صید این پشه در منطقه نامبرده، هیچ موردی از ابتلا به بیماری تب دنگی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه تاکنون در چهار استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و گیلان صید پشه آئدس گزارش شده است؛ افزود: علاوه بر این استانها، در شهر رامسر واقع در استان مازندران و شهر بیلهسوار در استان اردبیل نیز صید پشه اتفاق افتاده است.
باقری یادآور شد: به افرادی که قصد مسافرت به استانها و مناطقی که این پشه در آنجا گزارش شده است، توصیههایی میشود.
باقری در این خصوص افزود: استفاده از لباسهای بلند و پوشیده، پوشیدن کفش و جوراب و همینطور استفاده از اسپریها و کرمهای دورکننده در نقاط باز بدن برای پیشگیری از گزش پشه و احتمال ابتلا به بیماری، دو توصیه مهم به افرادی است که قصد مسافرت به این مناطق و استانها را دارند.
کارشناس مرکز بهداشت استان قزوین تصریح کرد: علاوه بر این، با توجه به اینکه اوج خونخواری پشه آئدس در اوایل طلوع و غروب آفتاب است، توصیه میشود حتیالامکان در این بازه زمانی از حضور در اماکن باز و در معرض قرار گرفتن گزش خودداری شود.
باقری اظهار داشت: اگر فردی در استان و منطقهای که پشه در آن است، به بیماری تب دنگی مبتلا شد، باید به مدت دو هفته در پشهبند به سر برد.
وی در خصوص علائم ابتلا به بیماری تب دنگی، گفت: در صورتی که فردی در مناطق آلوده با علائمی چون تب طولانی مدت (بیش از دو روز)، سر درد، درد عضلانی، درد مفاصل و درد پشت عدسیه چشم مواجه شود، مشکوک به تب دانگ (دنگی) بوده و باید حتما برای بررسی و تشخیص و در صورت ابتلا برای درمان بیماری تحت نظر قرار گیرد.
کارشناس واحد پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان قزوین با تاکید بر اهمیت تشخیص و درمان به موقع بیماری تب دنگی برای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از این بیماری؛ افزود: بیماری تب دنگی، در ۷۵ درصد موارد علامتی ندارد و در حدود ۲۰ درصد علائم خفیف و متوسط ایجاد میکند.
وی تاکید داشت: پنج درصد از بیماران دچار علائم شدید میشوند که اگر به موقع شناسایی نشوند، ده درصد آنها ممکن است جان خود را از دست بدهند. اما اگر شناسایی و درمان شوند این عدد به کمتر از یک درصد میرسد./ق