آیین بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار میشود
- شناسه خبر: 2143
- تاریخ و زمان ارسال: 11 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش موسیقی ما، این آیین با حضور حسن ناهید، میلاد کیایی، بهرام گودرزی، محمد مقدسی، فرهاد فخرالدینی، جهانشاه صارمی، لوریس چکناواریان، هادی منتظری، مسعود حبیبی و جمعی دیگر از موسیقیدانان و هنرمندان در فرهنگسرای اندیشه به نشانی خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه برگزار میشود.
بهنام موحدان (پندار) تنها متولی آرامگاه استاد علینقی وزیری و برگزارکننده آیین بزرگداشت این استاد پیرامون چگونگی برگزاری مراسم گفت: از سال 1398 کار بازسازی و مرمت آرامگاه استاد وزیری را با هزینه شخصی و بدون مشارکت و همکاری هیچ فرد حقیقی و حقوقی و سازمان و نهادی آغاز کردم. آرامگاه پدر موسیقی ایران از سال 1358 به مدت 40 سال به دلیل فراموشی و غفلت دولت و ملت به خصوص سهلانگاری، بیتوجهی و سوءمدیریت سازمانها و متولیان امر هنر به خصوص خانه موسیقی و خانه هنرمندان به مخروبهای بدل شده بود. در مرحله اول بازسازی با صرف هزینه 38 میلیون تومان آرامگاه را به طور کامل رنگکاری و گچ و سنگ آرامگاه را تعویض کردم.
وی افزود: سردیس استاد را امیر موحدان هنرمند نقاش و مجسمهساز ساخت و طی مراسمی در مهرماه 1398 با حضور استادان برجسته موسیقی؛ ارفع اطرایی، حسن ناهید، بهرام گودرزی، میلاد کیایی، کامبیز روشنروان، معصومه مهرعلی و تنی چند از نوازندگان از جمله شهرام صارمی و مهدی فلاح بزرگداشت استاد را برگزار و از سنگ جدید آرامگاه و سردیس رونمایی کردیم.
متولی آرامگاه استاد علینقی وزیری بیان کرد: مرحله دوم بازسازی آرامگاه استاد، با صرف هزینهای بیش از 60 میلیون تومان شهریورماه 1399 انجام شد که مجموعه نفیسی از عکسهای استاد وزیری، روحا… خالقی و ابوالحسن صبا را گردآوری و بر دیوارهای آرامگاه نصب کردم و نیز پردهای منقوش به عکس استاد را روی پنجره آرامگاه نصب کردم و مهرماه 1399 دومین بزرگداشت استاد وزیری با حضور استادانی نظیر ارفع اطرایی، حسن ناهید، میلاد کیایی و بهرام گودرزی برگزار شد.
موحدان بیان کرد: سومین مرحله بازسازی و مرمت آرامگاه استاد وزیری را شهریورماه امسال پیگیری کرده و با صرف هزینهای بیش از 45 میلیون تومان کف محوطه داخل آرامگاه و محوطه بیرون و محوطه درب ورودی آرامگاه را به طور کامل سنگ و موزاییک کردم. تمام دیوارها، درب و سقف آرامگاه به طور کامل گچ و رنگکاری شده است. مرمت و زیباسازی تقریبا تمام شده و تنها بخش کوچکی از عملیات زیباسازی نهایی باقی مانده که در آینده آن را نیز به اتمام میرسانم.قصد دارم با توجه به سپری شدن دوران پاندمی کرونا و برداشته شدن محدودیتهای اجتماعی، بزرگداشت استاد وزیری را با حضور اساتید و همه علاقهمندان موسیقی و عموم مردم در فرهنگسرای اندیشه برگزار و به طور رسمی از آرامگاه استاد وزیری برای بازدید عموم پردهبرداری کنم.
برگزارکننده آیین بزرگداشت استاد علینقی وزیری خاطر نشان کرد: بنده و علیرضا میرعلینقی پژوهشگر و تاریخنگار موسیقی پیرامون جایگاه، نبوغ هنری، تاثیر اندیشه و هنر استاد وزیری بر روند تکوین و تعالی فرهنگ موسیقی کشور سخنرانی خواهیم کرد. دونوازی هادی منتظری (نوازنده کمانچه) و احمد خاک طینت (نوازنده دف) و نیز پخش گوشههایی از فیلم مستند استاد علینقی وزیری با عنوان «کلنل» از دیگر بخشهای این آیین است.