آیین اختتامیه هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی قزوین به پایان رسید
- شناسه خبر: 28776
- تاریخ و زمان ارسال: 1 بهمن 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت، دبیر هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی قزوین گفت: استاندار قزوین از همان ابتدای ورود بنده به این استان، اهتمام ویژهای داشتند که هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی با شکوه هر چه بیشتر برگزار شود.
حسین براتی با اشاره به استقبال قابل توجه از این رویداد هنری تشریح کرد: خوشبختانه نزدیک به ۸۰۰ اثر به دبیرخانه دوسالانه ارسال شد که مورد داوری قرار گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خاطرنشان کرد: از تمامی مسئولین و هنرمندان استان قزوین و کشور که ما را در برگزاری این رویداد یاری کردند تشکر و قدردانی میکنم.
هنر خوشنویسی ظرفیت بسیار بالایی دارد
استاندار قزوین نیز در ادامه این برنامه گفت: ایران اسلامی بزرگ از نعمت داشتن هنر با اصالت خوشنویسی برخوردار است که ما باید برای این نعمت شکرگزار باشیم.
محمدمهدی اعلایی افزود: باید تلاش کنیم که این میراث ارزشمند به دست نسلهای آینده برسد.
وی در خاتمه اذعان کرد: هنر خوشنویسی ظرفیت بسیار بالایی دارد و بسیاری از هنرها در کنار خوشنویسی بروز میکنند.
در بخش دیگر این برنامه از استاد علیاکبر پگاه قزوینی به پاس چندین دهه فعالیت مستمر در حوزه خوشنویسی تقدیر شد.
در مقابل نسل آینده آینده مسئولیم
استاد غلامحسین امیرخانی در بخش دیگری از این برنامه گفت: هنر باعث تصرف قلوب خواهد شد بنابراین باید ابتدا سعی کنیم با ابزار هنر گارد بسته قلب را باز کرده و قلب را تصرف کنیم تا حرف بر دل بنشیند.
وی با اشاره به پیشینه هنری و تمدن چندین هزارساله ایران بیان کرد: ایران مهد تمدن و هنر است، خوشنویسی، زبان و موسیقی ایرانی شناسنامه ایران است و باید در حراست از آن کوشید.
وی بیان کرد: هنر ایرانی در نوع خود بینظیر و منحصر به فرد است و در هیچ فرهنگ دیگری یافت نمیشود و شاخصه فرهنگ ایرانی است، هنر امانتی به دست ماست باید آن را با جان و دل حفاظت کرد.
این استاد بزرگ خوشنویسی ایران با اشاره به پیشینه هنر آواز ایران ادامه داد: قزوین زادگاه استاد بزرگ آواز، اقبال آذر است که بدون شک یکی از چند استاد برجسته تاریخ موسیقی ماست، چرا از داشته و ظرفیت بزرگ و بیمانند خود استفاده نمیکنیم.
امیرخانی تاکید کرد: دل با هنر تصرف میشود و با ابزار هنر میتوان اندیشه و قلب انسانها را مجذوب کرده و در آن اثر کرد، برای نسلی که وقت ندارد حافظ و سعدی و آثار دیگر مفاخر ایرانی را بخواند با ابزار هنر موسیقی میتوان آن اشعار را به جان مخاطب نشاند یا با هنر خوشنویسی به معرض دید قرار داد.
وی با بیان اینکه دنیای امروز دنیای جنگ اندیشههاست، تصریح کرد: انسان فرهیخته از تمدن و هنر، قادر است در هر کجای دنیا فرهنگ و اندیشه خود را به دیگران معرفی کند.
امیرخانی با انتقاد از عدم توجه به موسیقی و به ویژه آواز تاکید کرد: کشور ما دارای یک نوع موسیقی منحصر به فرد است. موسیقی ایرانی مانند ادبیات ایرانی در دنیا بیهمتا است ولی متاسفانه در داخل کشور به موسیقی اهمیتی داده نمیشود. موسیقی بهترین ابزار برای معرفی ادبیات ایرانی است.
وی تشریح کرد: موسیقی ایرانی میتواند حافظ، سعدی، مولوی، بیدل و… را به مخاطب و به ویژه جوانان معرفی کند. ولی ما از اهتمام به این موضوع دریغ میکنیم.
استاد امیرخانی اضافه کرد: هنر از نسل گذشته به دست نسل امروز رسیده است. در طول تاریخ افراد زیادی خون دل خوردند، جانفشانی کردند تا بتوانند هنر را حفظ کنند و آنهایی که توانایی داشتند آن را صیقل دادند تا به دست ما رسید؛ امروز ما هم در قبال هنر مسئول هستیم. ما باید امانتدار باشیم؛ نمیشود که هنر را به انزوا ببریم و موسیقی و به ویژه آواز را حذف کنیم.
این استاد برجسته خوشنویسی در بخش دیگری از صحبتهایش نسبت به تیراژ پایین کتابها و مشکلات حوزه نشر انتقاد کرد و گفت: امروز اکثر کتابفروشیهای خیابان انقلاب به ساندویچی و پیتزافروشی تبدیل شدهاند؛ تیراژ کتابها به 200 جلد رسیده است و فروش همین تعداد محدود هم چند سال طول میکشد؛ باید فکری به حال این وضعیت بکنیم.
وی اذعان کرد: ایران یکی از پنج کشور تمدن ساز دنیاست؛ این وضعیت نشر کتاب، زیبنده جامعه و فرهنگ ایرانی نیست.
این پیشکسوت خوشنویسی ایران بیان کرد: اگر به اندیشه انسان به خوبی رسیدگی شود بالاترین امنیت و صیانت را از فرهنگ خود خواهد کرد، هر چه این اندیشه قویتر باشد، مصونیت آن بیشتر خواهد بود.
خداوند بنیانگذار هنر در جهان است
نماینده ولی فقیه در استان از هنر به معنای حفظ کرامت انسانی یاد کرد و گفت: ایرانیان هنر را با خوشنویسی به جهانیان نشان دادند و از این رو بایستی در ادامه این کار، پرچمدار کرامت انسانی در دنیا نیز باشیم.
امام جمعه قزوین افزود: بنیانگذار هنر در جهان خداوند متعال هستند که با آفرینش انسان به عنوان اشرف مخلوقات، خود را به عنوان بهترین آفریننده خواند و جهان مانند نمایشگاه کارهای هنری خداوند مقابل دیدگان انسانها قرار دارد.
وی با اظهار خوشحالی از اینکه امروز توفیق حضور در جمع مجاهدان عرصه هنر را دارم، کسانی که در این عرصه با تلاش، کوشش و مجاهدت خود هنرآفرینی میکنند، تاکید کرد: تفکر و تعقل در قرآن کریم رمز دریافت هنر خداوند متعال است و خداوند مومنان را برادر یکدیگر میخواند و به بهترین شکل ممکن روابط مومنان را با یکدیگر نشان میدهد.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه انسان غیرفرهیخته، لیاقت مومن بودن را ندارد، خاطرنشان کرد: هر فردی که به معرفت میرسد و ایمان به خدا را داشته باشد توانایی فرهیختگی را دارد و انسان بی دین به آن بلوغ نرسیده که شیرینی و هنر اسلام را درک کند.
آیتا… عابدینی، هنر را امید خداوند به بندگانش دانست و ادامه داد: هنر یعنی اشعار شاعران بزرگ اسلام نسبت به اهل بیت(ع) که اگر عطر و بوی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را داشته باشد و اگر در جهت آرمانهای اسلام باشد، هنر فاخر محسوب میشود.
لازم به ذکر است محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حاضر به سخنرانی در این برنامه نشد.