آموزش در حوزه کشاورزی باید بهروز شود
- شناسه خبر: 11410
- تاریخ و زمان ارسال: 30 فروردین 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل از فرهیختگان، حمیدرضا ذاکرین افزود: «این طرح باعث میشود آموزش و کار عملی تواما صورت بگیرد و کارایی فارغالتحصیلان رشته کشاورزی افزایش پیدا کند. البته چون این طرح از ابتدای ترم قبل کلید خورده باید منتظر نتایج آن بود، با این حال معتقدم حتما تاثیرات آن را بهزودی خواهیم دید.»
ذاکرین درخصوص ارتباط با صنعت در حوزه کشاورزی در دانشکده کشاورزی واحد تاکستان عنوان کرد: «درخصوص ارتباط با صنعت در بخش اساتید کارهایی صورت گرفته است. الان اساتیدی داریم که با توجه به رشته و تخصص خود یکسری عناوین را مشخص کردهاند و براساس این عناوین کلاسهای کارآموزی برگزار میکنند. این کلاسها برای کارمندان سایر ادارات یا برخی از دورههای آموزشی و کارگاهها برای افراد عادی برگزار میشود که برای دانشجویان و هم برای سایر افراد قابل استفاده است.»
او در ادامه اظهار کرد: «این طرح با توجه به تخصص و رشته همکاران از بحث کشاورزی تا مواردی که مربوط به محیطزیست است به صورت خاص شروع خواهد شد.»
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد تاکستان تاکید کرد: «در دانشگاه همواره باید بحث آموزش در هر سال، هر ترم و در هر مقطعی تغییر پیدا کرده و بهروزتر و کارآمدتر شود. اما دو سال یا به عبارتی حدود 4 الی 5 ترم در دوره کرونا بود و مقداری در این حوزه دستمان بسته بود چون ارتباط ما با اساتید و دانشجویان کمتر شد. در زمان کرونا ارتباط صرفا مجازی بود و همین موضوع باعث شد که از این موضوع غفلت شود اما از ترم گذشته که آموزش به صورت حضوری شد در این حوزه تاکید بیشتر شده تا آموزشها کارآمدتر شود.»
او درخصوص تغییر سرفصلها نیز توضیح داد: «با توجه به تغییراتی که در یک دهه گذشته در حوزه آموزش صورت گرفته لازم است تا سرفصل دروس تغییر پیدا کند. البته تغییر سرفصل بهگونهای است که مراکز استان باید از واحدها و مدیران گروه نظرخواهی شده و درنهایت این نظرات به سازمان منتقل میشود. مراکز استان باید این اقدام را انجام دهند و در صورت پیگیری، ما نظرات خود را به آنها ارائه میدهیم.»
ذاکرین بیان کرد: «با توجه به سرفصلها و روال آموزشی که تا به امروز وجود داشته است متاسفانه تحصیل در دانشگاه صرفا آکادمیک بوده است در صورتی که وقتی دانشجویان ما فارغالتحصیل شده و وارد جامعه میشوند نیازمند مهارتهای فنی هستند. به همین دلیل برگزاری دورههای آموزشی در کنار مباحث درسی که به صورت روتین باید تدریس شود بسیار موثر است. یعنی کمبودهایی که در سرفصلها وجود دارد باید بهصورت یکسری دورههای آموزشی جداگانه در کنار دروس دیگر برگزار شود.»
او در ادامه در پاسخ به این سوال که چند درصد از دانشجویان برای کارورزی معرفی شدهاند خاطرنشان کرد: «ترم گذشته در گام اول حدود 10 درصد دانشجویان برای کارورزی معرفی شدند. البته تمایل خود دانشجویان نیز شرط اصلی است و ما نمیتوانیم دانشجویی را مجبور به کاری کنیم و دانشجویان خود باید علاقهمند به حضور در این دورهها باشند. این در حالی است که تمایل چندانی وجود ندارد و آمار دانشجویان در استان و سایر دانشگاهها پایین آمده است. اگر دامنه انتخابی ما وسیعتر بود طبیعتا میتوانستیم افراد بیشتری را به این دورهها معرفی کرده و از افراد علاقهمند استفاده کنیم اما الان با توجه به محدودیت جامعه آماری تعداد شرکتکنندگان بالا نیست.» او در پایان گفت: «بحث بهروزرسانی سرفصلها و ارزش دادن به واحدهای عملی باید مد نظر قرار بگیرد تا استادان مجبور باشند وقت بیشتری را صرف مباحث علمی کنند.»/ب