آمادگی شورا و مدیریت شهری برای اجرای برنامههای مشارکتی با کانونهای مساجد
- شناسه خبر: 22083
- تاریخ و زمان ارسال: 19 مهر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :

گزارش خبری پروین شهسواری ـ جلسه کمیسیون فرهنگی، ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین به ریاست قاسم اللهیاری و با حضور اعضا، برجی مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی، باغبانها مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان و تعدادی از کانونهای هنری مساجد قزوین و با هدف بررسی همکاریهای فیمابین مدیریت شهری و کانونهای هنری مساجد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، باغبانها مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان در سخنانی به تشریح اقدامات و برنامههای این نهاد پرداخت و گفت: این نهاد با هدف تربیت نیروهای فرهنگی و هنری برای انقلاب از طریق مساجدی تاسیس شد و در حال حاضر نیز در شهر قزوین ۷۰ کانون فرهنگی هنری فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد دومین مجموعه بزرگ کشوری از لحاظ مجموعههای مردمی و فرهنگی هستند و ما در استان قزوین به دنبال احیای کانونهای مساجد جوانسازی هستیم.
باغبانها تاکید کرد: لازم است تا مساجد نیز با مردم ارتباط بگیرند و تاثیرات خود را در فضای جامعه داشته باشند.
وی همچنین خواستار مساعدتهای مالی شورا و مدیریت شهری قزوین در حمایت از کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهر قزوین برای اجرای برنامههای خلاقانه فرهنگی و هنری شد.
باغبانها تصریح کرد: بودجهای که از سوی تهران برای این نهاد در نظر گرفته میشود ردیف بودجه مستقیم نیست و از بودجه وزارت ارشاد به طور مستقیم استفاده میشود و در نهایت بودجه این نهاد از صد میلیون تومان هم فراتر نمیرود و به همین دلیل توسعهاش متوقف شده است.
همچنین در ادامه شهابزاده از کانون فرهنگی هنری مسجد محمد رسولا… و هادیزاده خیرخواه از مسجد ولایت به بیان اقدامات کانونهای مساجد تحت مدیریت خود پرداختند و خواستار حمایت نهادهای فرهنگی از برگزاری اردوهای تفریحی و ورزشی، ایجاد فضاهای تخصصی تفریحات سالم برای بانوان و تولید محتوای موسیقی در حوزه جوانان شدند.
در ادامه این جلسه، هر کدام از اعضا به بیان نظرات و پیشنهادات خود در راستای افزایش تعاملات فیمابین کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و مدیریت شهری قزوین پرداختند.
هر مسجد یک فرهنگسرا است
فاطمه اشدری، نائبرییس این کمیسیون، در سخنانی بر لزوم توجه به این نکته که هر مسجد به منزله یک فرهنگسرا میباشد تاکید کرد: متاسفانه نگاه جدی به این دغدغه مهم شورا از سوی سازمان فرهنگی ورزشی وجود ندارد؛ در حالی که مسجد ظرفیتهای زیادی داشته که باید به آنها توجه شود.
وی تاکید کرد: بارها از شهرداری خواستهایم تا فضاهای ویژهای برای مادران و دختران، پدران و پسران با همکاری آموزش و پرورش در نظر بگیرند اما متاسفانه هیچ اقدامی در این راستا انجام نمیشود.
اشدری همچنین خواستار تعیین سرفصل بودجه برای کانونهای مساجد شد و گفت: میتوانیم برای زمان باقیمانده از سال جاری برای اقدامات فرهنگی و هنری کانونهای مساجد بودجهای تعریف نماییم و از سال آتی نیز در بودجه فرهنگی ردیف ویژهای برای این موضوع در نظر بگیریم.
شهرداری میتواند در تربیت مربیان تخصصی مورد نیاز کانونهای مساجد همکاری نماید
در ادامه جلسه، مهریالسادات تقوی، دبیر کمیسیون فرهنگی ضمن تبریک به مناسبت پیروزی جبهه مقاومت در عملیات طوفانالاقصی اظهار امیدواری نمود تا به زودی شاهد سرنگونی رژیم غاصب صهیونیستی باشیم.
وی در ادامه ضمن قدردانی از تلاش کانونهای مساجد بر لزوم برگزاری دورههای تربیت مربی تاکید نمود و گفت: میتوانیم نشست مشترکی میان کانونهای مساجد با سازمان فرهنگی برگزار نماییم تا مربیان تخصصی در بخشهای مختلف که مورد نیاز کانونهای مساجد تربیت و آموزش ببینند.
تقوی همپنین خواستار تمهیدات لازم برای ایجاد پایگاههای فرهنگی در سطح بوستانهای شهر با همکاری سازمان پارکها و فضای سبز شد و گفت: در برخی شهرها مدیریت بوستانها توسط تشکلها انجام میشود و در راستای مردمی شدن امور، ایجاد پایگاههای فرهنگی در بوستانهای قزوین میتواند اثرات خوبی داشته باشد.
توسعه پایدار بدون توجه به فرهنگ امکانپذیر نیست
ولی چگینی، عضو این کمیسیون نیز در سخنانی ضمن تبریک در پی عملیات موفق طوفانالاقصی توسط نیروهای جبهه مقاومت فلسطین اظهار کرد: امیدواریم روزی شاهد آزادی قدس شریف و برگزاری نماز به امامت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در این سرزمین مقدس باشیم .
وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار احیای عملکرد و کارکرد مساجد و ایجاد جذابیت برای جوانان و نوجوانان شد و گفت: مساجد ظرفیتهای خوبی برای جذب جوانان دارد و باید کارکردهایی که طی سالهای دهه ۶۰ مانند برگزاری تئاتر، گروه سرود و …داشت دوباره احیا شود.
وی تاکید کرد: شورای شهر قزوین در این دوره حمایتهای خوبی در زمینه فرهنگی و مساجد داشته است و اعتبارات چشمگیری نیز نسبت به دورههای قبل در این حوزه تصویب کرده است .
چگینی خاطر نشان کرد: توسعه پایدار بدون توجه به فرهنگ امکانپذیر نخواهد بود و دراین راستا ضرورت دارد تا برنامههای مشارکتی بیشتری میان مدیریت شهری و کانونهای مساجد شکل گیرد.