آزادسازی خرمشهر، نقطه عطفی در دوران دفاعمقدس بود
- شناسه خبر: 13483
- تاریخ و زمان ارسال: 3 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت؛ محمد امیریمقدم در نشست خبری ستاد بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر که با حضور فرماندهانی از نیروهای مسلح برگزار شد؛ گفت: بعد از آغاز جنگ تحمیلی و حمله همهجانبه رژیم بعث با هدف نابودی انقلاب اسلامی، در ۳۱ شهریور سال ۵۹ به کشورمان، شاهد مقاومت مردم و نیروهای مسلح در مقابل نیروهای دشمن بودیم.
وی ضمن گریزی به وقایع و رخدادهای آن دوران؛ گفت: با وجود پیشبینی صدام مبنی بر تسلط بر خرمشهر در مدت زمان کوتاهی، مردم و نیروهای مسلح جانانه مقاومت کردند ولی در نهایت پس از ۳۱ روز مقاومت، خرمشهر به تصرف دشمن درآمد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان و مردم؛ اظهار داشت: در نهایت پس از ۵۷۸ روز اشغال این شهر، با انجام عملیات بزرگ بیتالمقدس، شاهد آزادسازی خرمشهر به دست رزمندگان بودیم.
وی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر برای دشمن بعید به نظر میرسید ولی با تدابیر فرماندهان جنگی و شجاعت رزمندگان، این پیروزی بزرگ برای ملت ایران در آن دوران برای ملت ایران رقم خود، گفت: آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس بود و چند ویژگی خاص خاص داشت.
امیری مقدم وحدت فرماندهان ارتش و سپاه، فرماندهی ویژه و حضور امام (ره) در راهبری عملیات بیتالمقدس و نصرت الهی رزمندگان اسلام را از ویژگیهای این عملیات عنوان کرده و یادآور شد: علاوه بر آن شاهد تغییر موازنه قدرت در دوران دفاع مقدس بودیم به طوری که دشمن متوجه شجاعت و روحیه ایثارگری رزمندگان و از خودگذشتگی آنها برای حفاظت و حراست از مرز و بوم توسط رزمندگان شد.
وی تاکید کرد: باید از این عملیات درس گرفت و بدانیم که اگر در برابر مشکلات و کاستیها، با توکل به خدا در راه حق تلاش کنیم، خدواند نیز یاریگر ما خواهد بود و میتوانیم بر تماممشکلات خود فائق آییم.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه سخنانش گریزی به برنامههای متعددی برای گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر داشته و یادآور شد: بیش از ۱۵۰ عنوان برنامه در سطح کمیتههای نیروهای مسلح برگزار میشود.
وی آذینبندی و فضاسازی شهری، دیدار با خانواده شهدا، عطرافشانی مزار شهدا، دیدار با ائمه جمعه، تجلیل از پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس، دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و نواختن زنگ مقاومت را از جمله این برنامهها عنوان کرده و ادامه داد: برگزاری برنامهای در دانشگاه آزاد در چهارم خرداد ماه با حضور یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس، برپایی برنامههایی با عنوان آبروی محله، برگزاری یادوارهها و جشنوارههای فرهنگی و هنری و همچنین نشستهای بصیرتی، بخش دیگری از این برنامهها خواهد بود.
توکل به خدا و ایمان بزرگترین سلاح رزمندگان در اجرای عملیات بیت المقدس بود
رئیس ستاد قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: آنچه که باعث شد تا ملت ایران در عملیات بیتالمقدس پیروز شوند، توکل و ایمان قویترین رزمندگانی بود که شجاعانه ایستادگی کرده و توانستند پس از بیش از ۵۰۰ روز خرمشهر را از اشغال دشمنان آزاد کنند.
فرشاد حسینی با اشاره به ابعاد گسترده عملیات بیتالمقدس و طراحی بینظیر آن توسط فرماندهان جنگ، افزود: اجرای این عملیات به حدی بزرگ و قابل اهمیت بود که امروز نیز حتی در دانشگاههای نظامی ابعاد مختلف آن مورد توجه قرار میگیرد./ق