«آب» مهمترین عامل محدودیت توسعه صنعتی و کشاورزی در قزوین است
- شناسه خبر: 9179
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار مهر، محمد محجوب در نشست تخصصی آب در دشت قزوین اظهار کرد: در نظام حکمرانی در موضوع آب نیازمند تغییر نگرش از جنس تشکیک مساعی هستیم که پیشتر در موضوع آب دیده نشده بود.
مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین بیان کرد: همه میدانیم که در حوزه آب دچار کمبود هستیم و در حوزه وزارت نیرو میگوئیم مصارف با موجودی آب همخوانی ندارد و بهرهبرداران زودتر از دیگران به این نتیجه رسیدهاند که بزرگترین عامل محدود کننده، تولید آب است و نبرد برای رسمی بیشتر هم آغاز شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که مصرفکننده اصلی آب محسوب میشوند در مدیریت آب مداخلهای ندارند، ما به همه به خصوص کشاورزان میگوئیم که در مصرف آب صرفهجویی کنند ولی علت اصلی عدم صرفهجویی در این است که تفاوتی بین فرد صرفهجو و اسرافگر وجود ندارد.
این کارشناس مسائل آب تصریح کرد: ما به این حلقه مفقوده به عنوان محور اصلی بازار آب نگاه میکنیم و از مزایای بازار آب این است که به منافع افراد صرفه جو توجه شده است.
وی با تشریح وضعیت استان قزوین بیان کرد: در قزوین زمینهای مرغوبی وجود دارد اما مهمترین عامل محدودکننده توسعه صنعتی و کشاورزی آب است، ما منابع آبی جدید نداریم ولی برای توسعه به بهرهبرداری از آب حاصل از صرفهجویی میاندیشیم و امیدواریم این اتفاق بیفتد.
ـ اجرای درست بازار آب به پایداری منابع کمک خواهد کرد
محجوب در پاسخ به این این سوال که آیا بازار آب در پایداری منابع و ذخیره آن میتواند اثر داشته باشد گفت: بازار رسمی آب تیغ دو لبه است که ممکن است سوء مصرف هم داشته باشد اما اگر درست عمل شود به پایداری منابع کمک خواهد کرد.
وی توضیح داد: یکی از بهترین مناطق کشاورزی استان قزوین توسط شرکتهای صنعتی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و ما تمام تلاش خود را به کار میبریم که این توسعه نامتوازن را مدیریت کنیم و صنعت را از آبخوان دور کنیم.
مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین تبیین کرد: بازار آب در نقاط مختلف جهان، کشور و استان وجود دارد و ساماندهی و آوردن در چهار چوب برنامه اصلی ما است، در این بازار رسمی آب خرید و فروش میشود و این به معنی تخصیص جدید و یا تأمین آب پایدار نیست.
وی یادآور شد: در برنامه و طرح پیشروی ما سرمایهگذاران به عدم پایداری آب انتقاد میکنند ولی باید گفت هر سرمایهگذاری سود و زیان دارد، آب جزو انفال است و کسی نمیتواند آن را بفروشد بلکه تنها پروانه بهرهبرداری به هر منظوری که لازم است صادر میشود و باید در ازای آب به جامعه چیزی بدهد لذا اینکه فرد تولیدی نکند و آب را در بازار بیاورد ممکن نیست.
وی تاکید کرد: هر فردی که میخواهد در بازار شرکت کند باید کنتور هوشمند دارای صحت کالیبراسیون، ثبت صحت عملکرد و قطعکننده داشته باشد و در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله امری هزینهبر است باید گفت بله چون ورود به بازار به هر صورت نیازمند یک امکانات است.
ـ بازار آب فرمی از بورس است
محجوب عنوان کرد: این بازار حالتی از بورس دارد و قرار نیست سودی برای آب منطقهای داشته باشد.
وی گفت: هر قدر که بتوانیم از حوزه آبخوان دفاع میکنیم و ضریب کاهنده برای این خرید و فروش در نظر گرفته و نیز هر آنچه برنامهریزی شده پایلوت است و نظری روی موفق یا شکست خورده بودن آن نداریم و باید تجربه کسب نمائیم، بدیهی است که نکات مثبت و منفی طرح در ادامه مشخص خواهد شد.
مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین خاطرنشان کرد: سفره مصرفی قزوین 14 میلیارد متر مکعب است و 12 میلیون مترمکعب سقف کاری آب ما است و تأثیر آن در محیط زیست، اقتصاد، بازار و اجتماع بررسی خواهد شد.